قطعا شما زمانی که قصد خرید محصول خاصی را دارید، می توانید از چند فروشگاه مختلف نیاز خود را برطرف کنید؛ اما این که کدام یک از آن ها را انتخاب می کنید، بستگی به ویژگی های خاص آن فروشگاه دارد.

این موضوع قطعا برای کسب و کار شما هم به همین شکل اتفاق می افتد. این روزها بازار رقابتی در حوزه تولید و فروش تمامی محصولاتی که حتی به آن ها فکر نمی کنید، بسیار گسترده شده است؛ از همین رو قطعا برای کسب و کار شما هم چندین رقیب مختلف وجود دارد.

شاید شما اطمینان داشته باشید که محصولات باکیفیتی را تولید می کنید؛ اما مشتریان به چه علت باید شما را برای خرید انتخاب کنند؟ برای آن که بتوانید مشتریان را به خود جذب کنید، باید روی هویت و جایگاه یابی برند خود تمرکز زیادی داشته باشید. بنابراین اگر تا به حال نمی دانستید که جایگاه برند چیست و چه تکنیک هایی دارد، در ادامه این مطلب از وبسایت برنداکسین همراه ما باشید.

جایگاه یابی برند چیست؟

در حالت کلی جایگاه برند یا همان Brand Positioning، بیانیه ای برای ایجاد ارزش، استراتژی و موقعیت خاصی در ذهن مخاطبان است که دیدگاه ها و نظرات مشتریان را شامل می شود. در واقع شما زمانی که هدف خود را از شروع کسب و کار به مخاطب نشان دهید و به نوعی تبلیغات ارزش های کسب و کار خود را انجام دهید، جایگاه برند را در ذهن مشتریان قوی تر می کنید.

جایگاه برند چیست؟

موقعیت یابی بخشی از استراتژی بازاریابی برند را تشکیل می دهد و به موارد مختلفی از جمله شناخت بازار هدف مشتری، دسته بندی محصولات و ویژگی های برتر خدمات برند توجه زیادی می کند. به بیان ساده تر زمانی که شما ویژگی خاصی نسبت به دیگر رقیبان داشته باشید و آن را به عنوان ارزش به مخاطبان انتقال دهید، در واقع جایگاه برند خود را در ذهن مخاطبان حفظ می کنید.

اهمیت جایگاه بازاریابی چیست؟

قطعا شما هم به دنبال راهی برای حفظ مشتریان وفادار و جذب کاربران جدید هستید؛ از همین رو نباید از جایگاه یابی برند غافل شوید. برخی از موارد مهم درباره اهمیت موقعیت یابی برند در ادامه ذکر شده است:

انتخاب نام برند تجاری مناسب برای برندینگ

انواع استراتژی موقعیت برند چیست؟

زمانی که شما برای تعریف ارزش های برند و وجه تمایز خود نسبت به رقیبان اقدام می کنید، باید این کار را با وجود شرایط و موقعیت های خاصی انجام دهید. توجه داشته باشید که شرایط تمامی کسب و کارها به صورت یکسان نیست و هر کدام از آن ها متناسب با ویژگی های خاص خود باید جایگاه برند را ایجاد کنند. بنابراین برای آسان تر شدن این کار، می توانید از انواع استراتژی جایگاه یابی زیرکمک بگیرید:

۱.استراتژی موقعیت یابی خدمات مشتری

در این مدل از استراتژی، بیشتر به تجربه خاص و منحصر به فرد خدمات مشتری تمرکز دارد. ممکن است که حتی محصول شما کیفیت خیلی مناسبی هم نداشته باشد؛ اما اگر خدمات بسیار خاص و منحصر به فردی را به مشتریان ارائه دهید، خود را ذهن آن ها ماندگار می کنید.

جایگاه یابی برند چگونه انجام می‌شود؟

با این کار حتی می توانید قیمت بالای محصول را هم توجیه کنید. نمونه ای از این استراتژی را در شرکت اپل مشاهده می کنید. محصولات این شرکت قیمت زیادی دارند؛ اما به دلیل پشتیبانی سریع و خدمات دوستانه این شرکت، اسم برند اپل در ذهن تمامی مردم دنیا وجود دارد.

۲. استراتژی موقعیت یابی برند رسانه های اجتماعی

در حال حاضر با توجه به این که افراد بیشتر وقت خود را در فضاهای اجتماعی اینترنتی می گذارنند، استفاده از این استراتژی نتیجه مناسبی را به همراه دارد؛ چرا که شما می توانید به صورت فعال در این رسانه های حضور داشته باشید و داستان برند خود را برای آن ها تعریف کنید. البته بهتر است که تمرکز خود را روی یک پلتفرم قرار دهید تا نتیجه بهتری به دست بیاورید.

۳. استراتژی موقعیت یابی راحتی

در این مدل استراتژی جایگاه سازی برند، به کاربران نشان داده می شود که چرا استفاده از محصولات برند شما نسبت به دیگر رقیبان راحت تر است. البته توجه کنید که راحتی برای مشتریان، شامل موارد مختلفی می شود.

مثلا در این استراتژی باید دسترسی به محصولات را برای کاربران راحت کنید یا این که راه حل های ساده ای و قابل درک را به آن ها معرفی کنید. همچنین مثلا امکان خرید اینترنتی، انتخاب اسامی خاص برای برندسازی و به اشتراک گذاشتن تجربه های کاربری آسان هم باعث جلب توجه مشتریان می شود.

۴. استراتژی موقعیت یابی قیمت

در استراتژی قیمت، بیشتر به ارائه قیمت های مقرون به صرفه برای مشتریان توجه می شود. قطعا زمانی که محصول شما به عنوان ارزان ترین موارد در بازار شناخته شود، مشتریان بیشتری را هم به خود جذب می کنید و در نهایت جایگاه برند در ذهن مشتری بیشتر می شود.

۵. استراتژی موقعیت یابی کیفیت

قطعا تمامی افراد، به دنبال بهترین کیفیت محصولات هستند؛ از همین اگر این مدل را انتخاب کنید، قطعا آینده کاری خود را تضمین می کنید. در استراتژی مربوط به کیفیت باید روی موارد مختلفی از جمله اجرای قوی و ماندگار، اطمینان از ساخت محصول، نتیجه عملکرد آن در طول چند سال، ویژگی های خاص آن مانند انتخاب نام محصول و رضایت مشتریان تمرکز داشته باشید.

۶. استراتژی موقعیت یابی تمایز از رقبا

جدا کردن ارزش های خلاقانه و خاص برند خود از رقیبان، یکی از راه های جدب مخاطبان جدید به برند است. البته برای این که اعتماد مخاطبان را به خود جلب کنید، می توانید محصول جدید خود را آزمایش کنید. همچنین طراحی شعار برند متفاوت هم کمک بزرگی به خاص بودن برند شما نسبت به دیگران می کند.

جایگاه برند ( جایگاه یابی برند ) چیست ؟

توجه داشته باشید که به غیر از موارد ذکر شده، موارد دیگری برای جایگاه سازی برند وجود دارد که می توانید درباره آن ها از مشاوره برندینگ متخصص در وبسایت برنداکسین سوال کنید.

چگونه استراتژی جایگاه یابی برند خود را اجرا کنیم؟

با دانستن اطلاعات مهم درباره انواع استراتژی جایگاه یابی، باید بدانید که پیاده سازی هر کدام از این تکنیک های موقعیت برند، نیاز به رعایت مراحل خاصی دارد که تمامی این مراحل را به صورت مختصر معرفی می کنیم:

۱.بررسی کنید که جایگاه فعلی برند شما در بازار چگونه است.
۲. با استفاده از نمودار جوهره برند و تکنیک مدل سازی برند، ارزش منحصر به فرد خود را پیدا کنید.
۳. رقیبان را خودرا بشناسید و اطلاعات کاملی درباره آن ها به دست بیاورید.
۴. بیانیه جایگاه برند خود را تشکیل دهید.
۵. جایگاه انتخابشده خود را آزمایش کنید تا از نتیجه مثبت آن مطمئن شوید.
۶. در مرحله آخر هم باید ویژگی های خاص برند خود را تقویت کنید.

اسم خاص برای برندسازی

البته توجه داشته باشید که برای طی کردن هر کدام از مراحل، باید به نکات مختلفی دقت کنید تا در نهایت به نتیجه مطلوبی برسید. پیشنهاد می کنیم که برای جایگاه یابی درست برای برند، طراحی برند بوک را هم فراموش نکنید؛ چرا که با این کار بهتر می توانید روی ارزش های خود کار کنید.

جان کلام

با وجود انواع استراتژی های مربوط به موقعیت یابی برند، قطعا به پیشرفت های زیادی در طول کسب و کار خود دست پیدا می کنید؛ اما اگر نتوانید به خوبی این تکنیک ها را اجرا کنید، باید عواقب آن ها را هم بپذیرید. بنابراین پیشنهاد می کنیم که برای ایجاد جایگاه قوی برای برند خود، از مشاوران متخصص برنداکسین کمک بگیرید. این وبسایت به صورت تخصصی در زمینه طراحی لوگو حرفه ای، طراحی سایت، انتخاب نام برند و مشاوره برندینگ فعالیت می کند و شما می توانید با راهنمایی از این مشاوران وبسایت، جایگاه برند خود را ارتقا دهید.

منابع: advertising.amazon.com | blog.hubspot.com

امتیاز شما